torstai 23. joulukuuta 2010

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen (Saksa, 5,1 %)


Syvän tummanruskeaa, hieman punertavaa

Juureva, maanläheinen ja tervainen tuoksu

Erittäin tukeva ja suun täyttävä maku! Leveä, savuinen, aromikas, rouhea, turpeinen. Tuo myös mieleen herkullisen, pitkään kypsytetyn kinkun. Perhanan hyvä, herkullinen!

4 kommenttia:

  1. Join jouluna Sclenkerla Rauchbierin Urbock-versiota, joka hiukan "volttisempi", kuin tämä Märzen. Pitäisi testata näitä kahta rinnakkain. Urbock on erinomaista, ja voisin kuvitella, että hiukan tuhdimpi alkoholisuus tekee oluelle hyvää. Etenkin, kun alkoholisuus ei tässä tapauksessa nostanut makeusastetta imelän puolelle. Mikä kertoo siitä, että humalointia on makuuni tarpeeksi, eikä maltailla ole leikitty liikaa. Tasapainoinen olut, soljuu kurkusta alas mukavasti joulukinkun painikkeena.

    VastaaPoista
  2. Olen usein niin myöhään jouluolutostoksilla, että jotkin oluet ovat ehtineet jo loppua minun höökiessä Alkoon. Jouluna 2010 yritin ostaa nimenomaan Antero tuota mainitsemaasi Urbockia, mutta se oli jo loppunut. Siksi join ja arvostelin tämän Märzenin.

    Tänä joulunahan (2011) taas kävi niinkin onnellisesti, ettei kumpaakaan enää saanut Alkosta. Ketä tästäkin sitten voi syyttää? No kyllähän se ihan omaa syytä on.

    Urbock todellakin on erinomaista vahvoine savun ja kinkun makuineen! Ehkä ostan sitä tässä vielä postjouluolueksi, ei se väärin olisi...

    Luuletko, että saisimme joskus jonkun järkevän oluenmaistelutapahtuman järkättyä, jonka yksi kohokohta olisi näiden Urbockin ja Märzenin maistaminen rinnakkain?

    VastaaPoista
  3. Luulen! Kunhan mötkö syntyy ja pöly on laskeutunut, olisi mitä hauskinta kokoontua oluita siemaillen ja arvioiden.

    VastaaPoista
  4. Maistoin nyt tätä Märzeniä. Erinomaista, mutta näitä täytyy ehdttomasti testata rinnakkain. Mainioita ja täyteläisen tasapainoisia ovat molemmat.

    VastaaPoista